• 63
  • 378
  • 40
  • 97
756 SHARES

Посол Данії розповів, коли винищувачі F-16 від Копенгагена прибудуть до України

30.04.2024 07:17 Абзац

Винищувач F-16

Посол Королівства Данія в Україні Оле Егберг Міккельсен розповів, коли Київ отримає від Копенгагена багатофункціональні винищувачі F-16, розповівши, що ускладнює постачання авіації .

Данський дипломат в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» нагадав, що прем’єр-міністерка його країни Метте Фредеріксен нещодавно відвідувала Львів. У ході візиту глава уряду повідомила, що винищувачі F-16 мають прибути в Україну цього літа, повідомляє «НБН».

За словами посла, існують складнощі з постачанням західної авіації, оскільки літаки – лише одна їхня складова, крім цього існує ціла система забезпечення та обслуговування винищувачів.

Міккельсен розповів, що у серпні 2023 року на авіабазі у його країні, коли глава України Володимир Зеленський відвідував Данію, він зустрічався з деякими пілотами ЗСУ. Льотчики казали йому, що дуже хочуть розпочати використання F-16.

Дипломат додав, що він оптимістично налаштований щодо передачі винищувачів та впевнений, що бойові літаки скоро з’являться в Україні та будуть готові до експлуатації.

Нагадаймо, речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш відповів, як Україна захищатиме винищувачі F-16 на своїх аеродромах.

Next
Дмитрий Гордон: продюсер фабрики шарлатанов. ЧАСТЬ 2