• 63
  • 378
  • 40
  • 97
756 SHARES

У миколаївської лікарні з’явився мамограф останнього покоління

09.05.2024 09:42 Преступность

ФОТО: Миколаївська міська рада

Для миколаївської лікарні № 5 придбали мамограф останнього покоління. Як зазначають медики, апаратів подібного класу в Україні одиниці.

Про це повідомила пресслужба Миколаївської міської ради.

У Миколаєві навіть під час війни розвивають медичні заклади. Зокрема, оновлюють обладнання місцевих лікарень. Так, нещодавно за міський кошт придбали новий мамограф. За його допомогою можна швидко та ефективно проводити обстеження молочних залоз. Це дуже важливо для здоров’я жінок.

Такий мамограф дуже зручний у використані. І робить він надзвичайно якісні знімки. Це дає можливість оперативно виявляти патологічні зміни та розмір новоутворень.

За словами лікаря рентгенологічного відділення Оксани Юліної, апарат наразі працює у тестовому режимі. Орієнтовно він триватиме місяць.

Кабінет мамографії має велику популярність. Наразі він працює у тестовому режимі за рекомендаціями від виробника. Планується обстеження до 30 жінок кожного дня. Але після того, як завершиться тестовий режим, — зауважила Оксана Юліна.

Відзначимо, що у лікарні № 5 мамографію роблять безплатно. На обстеження приймають за попереднім записом. Записатися на обстеження можна за телефоном за наявності направлення від сімейного лікаря або лікаря-гінеколога.

Також нещодавно в обласному закладі охорони здоровʼя Миколаєва відкрили сучасне відділення урології та загальної хірургії. Приміщення оснащене найсучаснішим обладнанням, що значно покращить та скоротить терміни реабілітації в післяопераційний період пацієнта.

Від початку повномасштабного вторгнення на Миколаївщині руйнувань зазнали 154 об’єкти медичної інфраструктури. З них — 13 закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування. Також різні ступені пошкоджень зафіксовано на 154 об’єктах інфраструктури медичних установ.

Миколаївщина є однією з областей України, де найбільше відновлених медзакладів. Від початку повномасштабної війни в Україні тривають роботи з відновлення української медичної інфраструктури, пошкодженої росією. Так, попри системні атаки російської армії вже вдалося відновити повністю 510 обʼєктів українських медзакладів та ще 355 — відбудовані частково або перебувають в процесі відновлення.

Йдеться про медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, пошкодження покрівлі, фасаду тощо. Найбільше відновлених медзакладів — на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

Раніше у Миколаївській області відновили Обласну офтальмологічну лікарню, яка постраждала внаслідок обстрілу росії ще навесні 2022 року. У навесні 2022 року уламками ворожого снаряду було пошкоджено покрівлю та 70 вікон 4-поверхового лікувального корпусу лікарні.

Next
Игорь Палица: подельник нефтяных афер Коломойского. ЧАСТЬ 2

Related