• 63
  • 378
  • 40
  • 97
756 SHARES

Війська РФ атакували три ТЕС, є серйозні пошкодження – ДТЕК

08.05.2024 06:42 Вести

Уламки російської ракети зібрані біля пошкодженої будівлі теплоелектростанції ДТЕК після російської атаки в Україні, 2 травня 2024 року. Фото ілюстративне

Російська армія атакувала три теплоелектростанції під час масованої атаки України, повідомила компанія ДТЕК вранці 8 травня.

«Ще одна надзвичайно важка ніч для української енергетики… Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки», – зазначено у повідомленні.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що російські війська атакували енергооб’єкти у шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

У ніч на 8 травня російські сили завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БПЛА, застосувавши 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Як повідомляють у телеграмі Повітряні сили ЗСУ, військові збили 33 крилаті ракети Х-101/Х-555, 4 крилаті ракети «Калібр», 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 ударних дронів.

Це вже п’ятий масований обстріл енергетичних обʼєктів компанії за останні півтора місяці. Востаннє ворог атакував теплоелектростанції ДТЕК під час масованих атак 22 та 29 березня, 11 та 27 квітня.

У компанії повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні близько 180 разів. За цей період від обстрілів на станціях 51 працівника було поранено, три енергетика загинуло.

Форум

Next
Гавриленко Николай. Формула успеха донецкого «нефтяника». ЧАСТЬ 2