• 63
  • 378
  • 40
  • 97
756 SHARES

Reuters: У РФ американському солдату висунули звинувачення

08.05.2024 16:34 Вести

Reuters: У РФ американському солдату висунули звинувачення

Reuters : У РФ американському солдату висунули звинувачення

Американського сержанта утримуватимуть у СІЗО російського Владивостока до початку липня. Військового звинувачують у крадіжці 1 500 доларів.

Американському солдату Гордону Блеку, який утримується під вартою у російському місті Владивосток, висунуто звинувачення в крадіжці, що завдала "значної шкоди". Про це повідомляє Reuters з посиланням на повідомлення Первомайського районного суду Владивостока.

Затримання Блека, який, за словами Пентагону, їздив до Росії без дозволу, є ще одним дипломатичним головним болем для Сполучених Штатів, які застерегли громадян США від усіх поїздок до Росії.

Суд поінформував, що 34-річному Блеку, якого затримали на початку травня на Далекому Сході, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 2 липня за "таємне викрадення майна громадянки Т., що заподіяло останній істотну шкоду".

"При обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою суд дійшов висновку, що громадянин США під тягарем пред’явлених обвинувачень міг переховуватися від органів досудового розслідування та суду з метою уникнення відповідальності", —– йдеться у заяві суду.

Гордон Блек та 32-річна росіянка познайомилися в Південній Кореї. Американець приїхав до Владивостока, щоб навідати її, вони посварилися, і пізніше вона подала заяву в поліцію, звинувативши його в крадіжці 200 тис. рублів, тобто трохи більше 1,5 тис. доларів США.

Його затримали в місцевому готелі, коли той вже купив квиток на літак, щоб повернутися додому.

Гордон Блек qhtixhiqtdiqqeant

Перебуваючи в Південній Кореї, Блек отримав розпорядження їхати до форту Кавазос у Техасі на нове місце служби. На свою передислокацію він отримав два тижні, але без дозволу Пентагона Блек вилетів з Інчхона, Республіка Корея, через Китай до Владивостока.

Блек пішов в армію США як піхотинець у 2008 році й із жовтня 2009 року по вересень 2010 року чоловік служив в Іраку. А з червня 2013 року до березня 2014 року проходив службу в Афганістані. Його останнє місце служби — база Кемп Хамфріс, яка є найбільшою у світі закордонною військовою базою США.

Next
Гавриленко Николай. Формула успеха донецкого «нефтяника». ЧАСТЬ 2